Όροι Χρήσης - Click to Vet

FORGOT YOUR DETAILS?

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Τελευταία ενημέρωση: 10 Νοεμβρίου 2023

1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Καλωσήρθατε στο clicktovet.gr (εφεξής η «Ιστοσελίδα»), έναν ιστότοπο αφιερωμένο στους ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, μέσω του οποίου μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες τηλεκτηνιατρικής, καταγραφής ιατρικού ιστορικού και σε άλλες λειτουργίες και υπηρεσίες χρήσιμες για εσάς και το κατοικίδιό σας. Η παρούσα ιστοσελίδα/εφαρμογή αναπτύχθηκε και τελεί υπό τη διαχείριση της «Click to Vet O.E.», αρ. ΓΕΜΗ: 168063058000, με έδρα στα Χανιά Κρήτης (εφεξής «Click to Vet», «εμείς», «εμάς» ή «μας»).

Όπου οι παρόντες Όροι Χρήσης αναφέρονται στον όρο «Ιστοσελίδα», καταλαμβάνουν και εφαρμόζονται πλήρως και αναφορικά με τη χρήση της εφαρμογής «Click to Vet App», που είναι διαθέσιμη μέσω Google Play και App Store. Όπου χρησιμοποιείται ο όρος «Εφαρμογή», αφορά σε υπηρεσίες και λειτουργίες που είναι διαθέσιμες αποκλειστικά μέσω της εφαρμογής Click to Vet App.

Η χρήση της Εφαρμογής και της Ιστοσελίδας υπόκεινται στους παρόντες Όρους Χρήσης, όπως ισχύουν σε κάθε χρονική στιγμή, οι οποίοι αποτελούν και τη συμφωνία μεταξύ της Click to Vet και κάθε προσώπου και επιχείρησης που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες που παρέχονται από την Click to Vet (εφεξής «Χρήστης/Χρήστες», «εσείς», «εσάς» ή «σας») . 

Προκειμένου να εγγραφείτε στην Ιστοσελίδα ή την Εφαρμογή και να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας, θα σας ζητηθεί να αποδεχθείτε τους παρόντες Όρους Χρήσης και τη Δήλωση Απορρήτου της Click to Vet. Αν θεωρείτε τους παρόντες Όρους Χρήσης ή μέρος αυτών ως μη αποδεκτούς, για οποιονδήποτε λόγο, παρακαλείστε να μην κάνετε χρήση της Ιστοσελίδας. Η περιήγηση στην Ιστοσελίδα και η με οποιονδήποτε τρόπο πρόσβαση στις υπηρεσίες και χρήση αυτών, υποδηλώνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή εκ μέρους σας των Όρων Χρήσης και της Δήλωσης Απορρήτου, όπως ισχύουν σε κάθε χρονική στιγμή.

Η Click to Vet διατηρεί το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή, να τροποποιήσει τους Όρους Χρήσης, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, οπότε σας συστήνουμε να ανατρέχετε ανά διαστήματα στην παρούσα σελίδα προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές. Η τελευταία ημερομηνία τροποποίησης των Όρων Χρήσης θα είναι πάντοτε εμφανής στο κάτω μέρος της σελίδας. Τυχόν νέες λειτουργίες ή/και υπηρεσίες που ενδεχομένως προστεθούν στην Ιστοσελίδα ή την Εφαρμογή θα υπόκεινται επίσης στους παρόντες Όρους Χρήσης.

 

2. ΑΝΗΛΙΚΟΙ

Η χρήση της Εφαρμογής και των υπηρεσιών της Click to Vet επιτρέπεται αποκλειστικά σε ενηλίκους άνω των δεκαοκτώ (18) ετών. Με την αποδοχή των Όρων Χρήσης ο Χρήστης δηλώνει ότι είναι ενήλικος άνω των 18 ετών ή, εάν είναι κάτω των 18 ετών, ότι έχει λάβει την απαραίτητη συναίνεση από τον έχοντα/τους έχοντες τη γονική μέριμνα αυτού και ότι θα παράσχει τα στοιχεία αυτού/αυτών, εφόσον του ζητηθεί κάτι τέτοιο. Διατηρούμε το δικαίωμα να λαμβάνουμε όλα τα εύλογα τεχνικά μέτρα και να απαγορεύουμε την πρόσβαση στην Ιστοσελίδα, σε περίπτωση που διαπιστώσουμε τη χρήση της από ανηλίκους κάτω των δεκαοκτώ (18) ετών.

 

3. ΕΓΓΡΑΦΗ

(α) Ιδιοκτήτες κατοικιδίων:

Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων που επιθυμούν να δημιουργήσουν λογαριασμό στην Εφαρμογή μπορούν να το κάνουν δωρεάν, και να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους συμπληρώνοντας τα απαραίτητα στοιχεία που θα τους ζητηθούν μέσω της Εφαρμογής.

(β) Επιχειρήσεις / Επαγγελματίες:

Οι επιχειρήσεις και επαγγελματίες που επιθυμούν τη δωρεάν καταχώρηση της επιχείρησής τους στην Εφαρμογή καλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη Φόρμα Εγγραφής με τα στοιχεία τους στην Ιστοσελίδα. Η ορθότητα των στοιχείων αυτών επιβεβαιώνεται από την Click to Vet ύστερα από σχετική επικοινωνία με την επιχείρηση/τον επαγγελματία.

H Click to Vet παρέχει επίσης τη δυνατότητα Προωθητικού Προφίλ για περαιτέρω προβολή μέσω της Εφαρμογής, σε κτηνιατρεία και επιχειρήσεις που το επιθυμούν. Στην περίπτωση αυτή, μετά την υποβολή της σχετικής φόρμας εγγραφής που είναι διαθέσιμη στην Ιστοσελίδα, η Click to Vet θα επικοινωνήσει με τον ενδιαφερόμενο επαγγελματία ώστε να καταχωρήσει τα στοιχεία (επωνυμία, λογότυπο, διεύθυνση, τηλέφωνα, ωράριο, social media links, website κλπ.) που θα προβάλλονται στην Εφαρμογή και να τιμολογήσει την διαφημιστική προώθηση κατόπιν υπογραφής του σχετικού συμφωνητικού.

 

4. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Στους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, η Click to Vet παρέχει τις εξής δυνατότητες μέσω της Εφαρμογής:

 • να δημιουργούν προσωπικό λογαριασμό,
 • να καταγράφουν στοιχεία και να έχουν πρόσβαση σε καταγραφές (ιατρικό ιστορικό εξέτασης, συνταγή φαρμάκων, παραπεμπτικό ή αποτελέσματα εξετάσεων κλπ.) που αφορούν την φροντίδα και την υγεία των κατοικίδιων που ανήκουν στην ιδιοκτησία τους,
 • να κοινοποιούν απώλεια του ζώου τους στους Χρήστες της Εφαρμογής και να λαμβάνουν ειδοποιήσεις για απολεσθέντα ζώα στην περιοχή τους,
 • με χρέωση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, να κλείνουν ραντεβού για Βιντεοκλήση με κτηνίατρο, για Βιντεοκλήση Συμβουλευτικής Υγείας με κτηνίατρο ή/και για Βιντεοκλήση για Αδέσποτο, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα,
 • να έχουν πρόσβαση στο καταχωρημένο ιατρικό ιστορικό των ζώων τους και να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες της Click to Vet για περισσότερα του ενός κατοικίδια ιδιοκτησίας τους,
 • να βρίσκουν κτηνιατρεία και άλλες υπηρεσίες (όπως π.χ. εκπαιδευτές, pet groomers, υπηρεσίες φιλοξενίας κλπ.) που αφορούν την φροντίδα κατοικίδιου, από το δίκτυο των επαγγελματιών που έχουν καταχωρηθεί στην Εφαρμογή,
 • να βλέπουν τα επιχειρησιακά προφίλ (αναλυτικές πληροφορίες, παρεχόμενες υπηρεσίες κλπ.) και να επικοινωνούν με κλήση στο τηλέφωνο με τις επιχειρήσεις που εχουν Προωθητικό Προφίλ.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 1(β) του Ν. 4830/2021, οι ιδιοκτήτες σκύλων και γατών είναι υποχρεωμένοι να μεριμνήσουν για την καταγραφή και σήμανση του ζώου του στο Εθνικό Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ) εντός της οριζόμενης προς τούτο προθεσμίας. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την ανωτέρω υποχρέωση (και εν γένει με την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τα ζώα συντροφιάς), η Click to Vet ενδέχεται να μην είναι σε θέση να παρέχει κάποιες από τις ανωτέρω υπηρεσίες, λόγω αδυναμίας ταυτοποίησης του ζώου.

Για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που αφορούν κατοικίδια (όπως κτηνιατρεία, pet grooming, εκπαιδευτές, ξενοδοχεία, pet walkers, φαρμακεία, φυσιοθεραπευτές κλπ.), η Εφαρμογή μας αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορείτε:

 • να καταχωρήσετε δωρεάν τα στοιχεία της επιχείρησής σας ώστε να εμφανίζονται στους Χρήστες της Εφαρμογής ή
 • να προβάλετε και να προωθήσετε δυναμικά την επιχείρησή σας μέσω της Εφαρμογής (προβολή λογοτύπου, περιγραφή επιχείρησης, υπερσύνδεσμοι social media κλπ.), κατόπιν εκδήλωσης σχετικού ενδιαφέροντος μέσω της Ιστοσελίδας και αγοράς του συνδρομητικού πακέτου προώθησης.

Ειδικότερα οι κτηνίατροι, κατόπιν επιβεβαίωσης από εμάς της συνδρομής των απαραίτητων προϋποθέσεων εγγραφής (εν ισχύ Βεβαίωση Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος και Άδεια Λειτουργίας Κτηνιατρείου), μπορούν:

 • να καταχωρούν ιατρικό ιστορικό επισκέψεων ή/και Βιντεοκλήσεων αναφορικά με κατοικίδια των Χρηστών της Εφαρμογής,
 • να παρέχουν τη δυνατότητα ραντεβού και να πραγματοποιούν μέσω της Εφαρμογής Βιντεοκλήσεις με τους πελάτες τους που είναι Χρήστες της Εφαρμογής,
 • να καταχωρούν συνταγές, παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων, παραπεμπτικά εξέτασης και ιατρικές υπηρεσίες,
 • να καταχωρούν ιατρικό υλικό (αποτελέσματα εξετάσεων, γνωματεύσεις και ιατρικές πληροφορίες και αρχεία ιατρικών δεδομένων) και να έχουν πρόσβαση στην καρτέλα ασθενούς των κατοικίδιων των χρηστών της Εφαρμογής.

Ειδικότερα οι εκπαιδευτές, κατόπιν επιβεβαίωσης από εμάς της πιστοποίησης επαγγελματικής τους επάρκειας βάσει των στοιχείων που θα τους ζητήσουμε, μπορούν να παρέχουν τη δυνατότητα ραντεβού και να πραγματοποιούν μέσω της Εφαρμογής Βιντεοκλήσεις με ιδιοκτήτες κατοικιδίων που είναι Χρήστες της Εφαρμογής.

 

5. ΒΙΝΤΕΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η δυνατότητα Βιντεοκλήσης με Χρήστες της Εφαρμογής είναι διαθέσιμη σε συνδρομητές κτηνιάτρους, κτηνιατρικές κλινικές, παρά-κτηνιατρικές υπηρεσίες (διατροφολόγοι, βελονιστές, ομοιοπαθητικούς κλπ.), καθώς και σε πιστοποιημένους εκπαιδευτές ζώων συντροφιάς (οι οποίοι διαθέτουν βεβαίωση πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας σύμφωνα με τον Ν. 4763/2020 και το άρθρο 44 του Ν. 4830/2021, όπως ισχύουν). 

Κατά τη διαδικασία αιτήματος ραντεβού Βιντεοκλήσης, ο Χρήστης ενημερώνεται για το κόστος αυτής, όπως αυτό ορίζεται ελεύθερα από τον κάθε επαγγελματία, το οποίο είναι υποχρεωμένος να εξοφλήσει εκ των προτέρων με τη χρήση πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας. Διευκρινίζεται ότι η ορθή και πλήρης εξόφληση του κόστους της συνεδρίας συνιστά προϋπόθεση για το κλείσιμο του ραντεβού. 

Εξαιρουμένων των έκτακτων ραντεβού που οι Χρήστες κλείνουν αυθημερόν βάσει της σχετικής διαθεσιμότητας και για τα οποία δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης ή αναβολής, οι Χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αναβάλουν ή να ακυρώσουν ένα επιβεβαιωμένο ραντεβού για Βιντεοκλήση έως και 4 ώρες πριν την συμφωνηθείσα ώρα του ραντεβού, μέσω της Εφαρμογής. Εάν ο Χρήστης επιλέξει ακύρωση, η επιστροφή των χρημάτων θα ολοκληρώνεται το αργότερο εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της ακυρωθείσας συνεδρίας. Σε περίπτωση ακύρωσης του ραντεβού από τον ίδιο τον επαγγελματία, το ποσό της συνεδρίας θα επιστρέφεται πάντοτε στο Χρήστη.

Εάν ο Χρήστης δεν ακυρώσει το ραντεβού έγκαιρα σύμφωνα με τα ανωτέρω ή/και δεν είναι διαθέσιμος την ώρα του ραντεβού, αυτό χάνεται και το κόστος της συνεδρίας δεν επιστρέφεται. Η Click to Vet δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αποτυχία πρόσβασης του Χρήστη στην Εφαρμογή την ώρα του ραντεβού, οφειλόμενη σε αδυναμία σύνδεσης του Χρήστη στο ίντερνετ ή σε οποιονδήποτε άλλο λόγο που ανήκει στη σφαίρα επιρροής του Χρήστη.

Σε περίπτωση που η πραγματοποίηση του ραντεβού δεν κατέστη δυνατή λόγω προσωρινής διακοπής λειτουργίας της Ιστοσελίδας ή άλλου λόγου που δύναται να αποδοθεί στην Click to Vet, τότε θα καταβάλλεται προσπάθεια για μεταφορά του ραντεβού σε άλλη ώρα που να εξυπηρετεί το Χρήστη, διαφορετικά θα επιστρέφεται στο Χρήστη το σύνολο του ποσού. 

Ο Χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι η Βιντεοκλήση με κτηνίατρο (Τηλεκτηνιατρική) έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα, λειτουργεί συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστά τη δια ζώσης επίσκεψη σε κτηνίατρο για κλινική εξέταση, διάγνωση και θεραπεία. Ο Χρήστης δεν θα πρέπει να αμελεί, αποφεύγει ή καθυστερεί την εξέταση του κατοικιδίου του από τον κτηνίατρο που το παρακολουθεί, λόγω πραγματοποίησης Βιντεοκλήσης με κτηνίατρο μέσω της Εφαρμογής. Ακόμα και αν τυχόν δεν επισημανθεί από τον κτηνίατρο κατά τη Βιντεοκλήση, η προσκόμιση του ζώου σε κτηνίατρο για κλινική εξέταση είναι απαραίτητη και τελεί υπό την αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Σε περίπτωση που το ζώο δεν έχει εξεταστεί από κτηνίατρο εντός εξαμήνου πριν από την ημερομηνία της Βιντεοκλήσης, ο Χρήστης αποδέχεται ότι οι οδηγίες και  συμβουλές που παρέχονται για το ζώο αυτό κατά τη Βιντεοκλήση ενδέχεται να μην είναι ακριβείς ή ορθές και θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψιν μονάχα ως συστάσεις. 

H Βιντεοκλήση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης δεν συνίσταται και δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Για τη συνέχεια και ιατρική συνέπεια κάθε περιστατικού αλλά και για την ενημέρωση του θεράποντος κτηνιάτρου του ζώου (όπως αυτός έχει δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη), η Click to Vet διατηρεί το δικαίωμα προώθησης του ιατρικού ιστορικού που καταγράφεται κατά τη διάρκεια κάθε Βιντεοκλήσης στο email του κτηνιάτρου που παρακολουθεί το ζώο και το οποίο μας γνωστοποιεί ο ιδιοκτήτης (εκτός και εάν ο κτηνίατρος είναι ήδη καταχωρημένος ή εγγεγραμμένος στην Ιστοσελίδα, οπότε και το ιατρικό ιστορικό θα προωθηθεί στο e-mail που αυτός έχει δηλώσει).

Η υπηρεσία Βιντεοκλήσης με κτηνίατρο για ζώο που δεν ανήκει στο Χρήστη παρέχεται σε περιπτώσεις ανάγκης, για ζώα που δυσφορούν  εμφανώς, δεν υπάρχει τρόπος ταυτοποίησής τους και απαγορεύεται η περισυλλογή τους, εφόσον δεν υπάρχει πρόθεση υιοθεσίας ή ανάληψης κόστους περίθαλψης (σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. 2 και το άρθρο 10 παρ. 5(α) και 6 του Ν. 4830/2021, όπως ισχύει).  Σε αυτή τη Βιντεοκλήση πληροφορίες που παρέχονται στον κτηνίατρο δεν κοινοποιούνται  σε ιστορικό και οι συμβουλές που παρέχονται στο Χρήστη δεν αποτελούν οδηγίες ή παρεμβάσεις περίθαλψης. Ο Χρήστης αποδέχεται και κατανοεί ότι δεν έχει δικαίωμα λήψης ιατρικών αποφάσεων και παρεμβάσεων σε ζώο χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη (σε περίπτωση αδέσποτου ως τέτοιος νοείται ο δήμος στον οποίο διαβιεί το ζώο, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 5(γ) του Ν.4830/2021).

 

6. ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ

Σε κάθε περίπτωση εξέτασης του ζώου του σε κτηνίατρο, ο ιδιοκτήτης/Χρήστης της Εφαρμογής έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί την καταγραφή και κοινοποίηση του ιατρικού ιστορικού αυτής της επίσκεψης μέσω του προφίλ του στην Εφαρμογή. Κατόπιν τέτοιου αιτήματος, θα αποστέλλεται από την Click to Vet σχετικό e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση του κτηνιάτρου (που οφείλει να παρέχει ο Χρήστης εφόσον δεν είναι ήδη διαθέσιμη σε εμάς). Ο αιτών Χρήστης δηλώνει και εγγυάται προς την Click to Vet ότι έχει ενημερώσει τον κτηνίατρό του σχετικά με τη διαβίβαση των στοιχείων του στην Click to Vet για το σκοπό καταχώρησης του ιατρικού ιστορικού του ζώου και έχει λάβει τη συγκατάθεσή του για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων από την Click to Vet στο πλαίσιο αυτό.

Σε περίπτωση που ο εν λόγω κτηνίατρος δεν είναι εγγεγραμμένος στην Click to Vet, θα έχει τη δυνατότητα να απαντήσει στο αίτημα καταχώρησης ιατρικού ιστορικού μόνο αφού πρώτα ολοκληρώσει την εγγραφή του στην Ιστοσελίδα. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ταυτοποίηση και η εγκυρότητα της επαγγελματικής του ιδιότητας. Σε περίπτωση που ο κτηνίατρος δεν ανταποκριθεί, ο Χρήστης έχει το δικαίωμα αποστολής υπενθύμισης του παραπάνω αιτήματος μέσω της Εφαρμογής. Διευκρινίζεται, πάντως, ότι η ως άνω καταχώρηση ιστορικού επίσκεψης μέσω της σχετικής δυνατότητας που παρέχει η Click to Vet ανήκει στη διακριτική ευχέρεια κάθε κτηνίατρου.

 

7. ΟΡΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

Η πραγματοποίηση των πληρωμών σας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας (π.χ. ραντεβού για Βιντεοκλήση κλπ.) πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Η διαδικασία πραγματοποιείται και ολοκληρώνεται μέσω τρίτου παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με τον οποίο συνεργαζόμαστε και ο οποίος παρέχει όλα τα απαραίτητα εχέγγυα ασφάλειας των ηλεκτρονικών συναλλαγών (πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit). Για την πραγματοποίηση της πληρωμής, θα μεταφέρεστε στο ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον του ως άνω παρόχου, όπου θα πρέπει να συμπληρώσετε τα στοιχεία της κάρτας σας σύμφωνα με τη διαδικασία που σας υποδεικνύεται.

 

8. ΕΠΙΤΡΕΠΤΗ ΧΡΗΣΗ

Όλοι οι Χρήστες θα πρέπει να χρησιμοποιούν την Ιστοσελίδα και τις παρεχόμενες σε αυτήν υπηρεσίες με σύννομο και θεμιτό τρόπο, να συμπεριφέρονται με ειλικρίνεια και σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλον και και να συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της Ιστοσελίδας. Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύεται στους Χρήστες και αποτελεί παράβαση των παρόντων Όρων Χρήσης:

● η χρήση της Ιστοσελίδας ή/και των υπηρεσιών με τρόπο που θα μπορούσε να βλάψει, αλλοιώσει ή καταστρέψει την Ιστοσελίδα ή μέρος αυτής ή/και να παρεμποδίσει την πρόσβαση σε αυτήν ή τη χρήση της από άλλους Χρήστες.
● η χρήση ή/και η διασπορά στην Ιστοσελίδα οποιουδήποτε κακόβουλου ή μη λογισμικού, ή/και η αποστολή επιβλαβών αρχείων, ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία ή/και την ακεραιότητα της Ιστοσελίδας ή/και τη σύνδεση και πρόσβαση άλλων Χρηστών σε αυτήν.
● η δημοσίευση, αποστολή ή με άλλον τρόπο κοινοποίηση στην Ιστοσελίδα ή μέσω αυτής οποιουδήποτε προσβλητικού, παρενοχλητικού, χυδαίου, ρατσιστικού, επιθετικού, πορνογραφικού, συκοφαντικού ή εν γένει παράνομου περιεχομένου.
● η δημοσίευση αποστολή ή με άλλον τρόπο κοινοποίηση στην Ιστοσελίδα ή μέσω αυτής περιεχομένου που δεν δικαιούνται να κοινοποιήσουν, όπως π.χ. πληροφοριών τρίτων για τις οποίες υπάρχει υποχρέωση εμπιστευτικότητας.
● η χρήση ψευδών, ανακριβών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών.
● η καταχρηστική χρήση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως π.χ. ο προγραμματισμός ραντεβού για Βιντεοκλήση που δεν πρόκειται να τηρήσουν.
● η δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών στην Ιστοσελίδα με δόλιες προθέσεις.
● η πρόσβαση ή απόπειρα πρόσβασης σε λογαριασμούς άλλων Χρηστών ή/και η παράνομη πρόσβαση σε δεδομένα άλλων Χρηστών.
● η προσβολή δικαιωμάτων της Click to Vet, άλλων Χρηστών της Ιστοσελίδας ή τρίτων, όπως ενδεικτικά των προσωπικών τους δεδομένων ή δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας.
● η πρόσβαση στην Ιστοσελίδα για σκοπούς συγκριτικής ανάλυσης, αντιγραφής, ανάστροφης μηχανικής (reverse engineering) ή με άλλες ανταγωνιστικές προθέσεις.
● η χρήση της Ιστοσελίδας με σκοπό καταστρατήγησης του ισχύοντος νομοθετικού και ρυθμιστικού πλαισίου ή/και για την επίτευξη οποιουδήποτε παράνομου, αθέμιτου ή ανήθικου σκοπού.
● οποιαδήποτε άλλη χρήση της Ιστοσελίδας η οποία έρχεται σε αντίθεση με τους παρόντες Όρους Χρήσης και τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς, καθώς και η παρότρυνση, διευκόλυνση ή σύμπραξη με οποιοδήποτε τρίτο μέρος για τη διάπραξη των εδώ αναφερόμενων απαγορευμένων πράξεων και παραλείψεων.

Η Click to Vet διατηρεί το δικαίωμα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ή υποψιαστεί οποιαδήποτε παράβαση των παρόντων Όρων Χρήσης, να αφαιρέσει από την Εφαρμογή κάθε ψευδές, παράνομο, ανήθικο ή προσβλητικό περιεχόμενο, να αναστείλει προσωρινά ή να διαγράψει οριστικά το λογαριασμό του παραβιάζοντος Χρήστη, αζημίως για αυτήν και χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, να διαβιβάσει κάθε στοιχείο που κρίνει απαραίτητο στις αρμόδιες Αρχές, χωρίς τη συγκατάθεση του Χρήστη, καθώς και να επιδιώξει την ικανοποίηση της για κάθε ζημία της απορρέουσα από τη σχετική παραβίαση με τη λήψη κάθε διαθέσιμου δικαστικού ή εξωδικαστικού μέτρου.

 

9. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΡΙΤΩΝ

Η Εφαρμογή μπορεί να παρέχει συνδέσμους που ανακατευθύνουν σε ιστοσελίδες ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης επαγγελματιών/Χρηστών που προβάλλονται στην Εφαρμογή ή τρίτων. Σε καμία περίπτωση η Click to Vet δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι υιοθετεί ή αποδέχεται το περιεχόμενο, ή ότι προτείνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες των εν λόγω σελίδων στις οποίες παραπέμπει, ή ότι εγγυάται την ασφάλεια, εγκυρότητα και ακεραιότητά τους, ή ότι συνδέεται με αυτές ή τους διαχειριστές τους με οποιονδήποτε τρόπο. Η πρόσβαση και η χρήση των ιστοσελίδων αυτών γίνεται με αποκλειστική ευθύνη του Χρήστη και υπάγεται στους εκεί αναφερόμενους όρους χρήσης και πολιτικές.

 

10. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ

Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία των Χρηστών που επισκέπτονται την Ιστοσελίδα μας. Ωστόσο, λόγω της φύσης του διαδικτύου, δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ή να εξασφαλίσουμε ότι η χρήση της Ιστοσελίδας θα είναι αδιάλειπτη, ασφαλής ή χωρίς σφάλματα. Σε κάθε περίπτωση, η Click to Vet διατηρεί το δικαίωμα οποτεδήποτε να διακόψει προσωρινά ή οριστικά τη λειτουργία ολόκληρης της Ιστοσελίδας ή τμήματος αυτής, για λόγους συντήρησης, ή αναβάθμισης, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Επίσης, παρά τα τηρούμενα μέτρα ασφαλείας, δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε την αδιαβλητότητα της Ιστοσελίδας από ψηφιακούς ιούς, κακόβουλο λογισμικό ή οποιουδήποτε άλλου είδους βλαβερά ή καταστροφικά αρχεία ή προγράμματα, που παρεμποδίζουν τη λειτουργία της Ιστοσελίδας ή/ και έχουν ως συνέπεια τη βλάβη της Ιστοσελίδας ή/και των Χρηστών της. Η ακεραιότητα και διαφύλαξη των λογισμικών συστημάτων και του εξοπλισμού κάθε Χρήστη εναπόκειται στη δική του επιμέλεια.

 

11. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

Το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας παρέχεται στους Χρήστες “ως έχει”, χωρίς τη δυνατότητα τροποποιήσεων ή άλλων παρεμβάσεων από τον Χρήστη. Η Click to Vet διατηρεί ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να τροποποιήσει, προσθέσει, αφαιρέσει ή με οποιοδήποτε τρόπο μεταβάλλει τη δομή, το περιεχόμενο, τις λειτουργίες και τις παρεχόμενες στην Ιστοσελίδα ή την Εφαρμογή υπηρεσίες, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση και χωρίς αυτό να γεννά οποιαδήποτε αξίωση εκ μέρους του Χρήστη.

Οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες στην Ιστοσελίδα, όπως ενδεικτικά κείμενα, εικόνες, στοιχεία επικοινωνίας, προβάλλονται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση και πληροφόρηση των υπόλοιπων Χρηστών. Οι πληροφορίες αυτές δεν είναι εξαντλητικές, ούτε δύνανται να αντανακλούν και να περιλαμβάνουν τις πιο πρόσφατες έρευνες σε όλα τα πεδία της κτηνιατρικής επιστήμης. Εάν επισημανθούν σφάλματα, ανακριβείς ή ψευδείς πληροφορίες από κάποιον Χρήστη και επικοινωνηθούν σε εμάς, θα καταβληθεί εύλογη προσπάθεια για την κατά το δυνατόν άμεση διόρθωσή τους. Η Click to Vet δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες που αναρτώνται στην Ιστοσελίδα από τους Χρήστες της και δεν εγγυάται για την ακρίβεια και εγκυρότητά τους. Ο Χρήστης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την εμπιστοσύνη που προσδίδει στις πληροφορίες που εμπεριέχονται στην Ιστοσελίδα και για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης βάσει αυτών.

 

12. ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Με εξαίρεση τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τρίτων μερών (όπως προβαλλόμενων επαγγελματιών, συνεργατών και φορέων) για τα οποία η Click to Vet έχει λάβει ειδική άδεια προς χρήση τους στην Ιστοσελίδα και για τους σκοπούς αυτής, όλο το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδίων, συνθέσεων, κειμένων, των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και του λογισμικού, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία, κατατεθειμένα σήματα ή διακριτικά γνωρίσματα της Click to Vet και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών.

Ο Χρήστης κατανοεί και αποδέχεται ότι δεν του παρέχεται το δικαίωμα να αναπαράγει, αντιγράφει, πωλεί, μεταπωλεί, επεξεργάζεται ή/και εκμεταλλεύεται εμπορικά, με οποιονδήποτε τρόπο, το σύνολο ή μέρος του περιεχομένου της Ιστοσελίδας, χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση της Click to Vet. Κανένα εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων της Click to Vet ή τρίτων δε δύναται να αποτελέσει, εν όλω ή εν μέρει, αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναδημοσίευσης, επεξεργασίας ή να «φορτωθεί», να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο σε άλλα πρόσωπα. Εξαιρείται η περίπτωση της μεμονωμένης αποθήκευσης ενός και μόνου αντιγράφου τμήματος του περιεχομένου σε έναν απλό προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή, για προσωπική μόνο και όχι για δημόσια ή εμπορική χρήση και χωρίς απαλοιφή της ένδειξης προέλευσής τους από το Click to Vet (ή τον τρίτο δικαιούχο).

Αποτελεί βασική αρχή της πολιτικής της Click to Vet να σέβεται και να προστατεύει τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τρίτων. Αν, ωστόσο, ο Χρήστης θεωρεί ότι μέσω της Ιστοσελίδας παραβιάζονται δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας του, μπορεί να μας ενημερώνει σχετικά, αποστέλλοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@clicktovet.gr και προσδιορίζοντας το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας και τους λόγους που θεωρεί ότι το εν λόγω περιεχόμενο στοιχειοθετεί την προσβολή.

 

13. ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ

Συμφωνείτε να αποζημιώσετε, υπερασπιστείτε και αποκαταστήσετε κάθε ζημία της Click to Vet, κάθε μητρικής ή θυγατρικής μας εταιρείας, των στελεχών, διευθυντών, υπαλλήλων ή/και συνεργατών μας, έναντι οποιασδήποτε αξίωσης ή απαίτησης τρίτου μέρους, συμπεριλαμβανομένων των εύλογων αμοιβών δικηγόρων, που υποβάλλεται από οποιοδήποτε τρίτο μέρος, εξαιτίας ή εξ αφορμής της εκ μέρους σας παραβίασης των παρόντων Όρων Χρήσης, της Δήλωσης Απορρήτου ή/και οποιουδήποτε εφαρμοστέου νόμου, κανονισμού ή κώδικα δεοντολογίας, όπως ενδεικτικά και όχι περιοριστικά της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προστασίας των προσωπικών δεδομένων, προστασίας του καταναλωτή, κτηνιατρικής νομοθεσίας και νομοθετικού πλαισίου για τα ζώα συντροφιάς.

 

14. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

(α) Ως προς την υπηρεσία προβολής επαγγελματιών:

Σε σχέση με τους επαγγελματίες που προβάλλονται στην Εφαρμογή (όπως π.χ. pet shops, pet grooming, εκπαιδευτές και φιλοξενία ζώων κλπ.), κατανοείτε και αποδέχεστε ότι η Εφαρμογή μας λειτουργεί μόνο ως διαφημιστική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους Χρήστες της να έχουν εύκολη πρόσβαση σε προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν τα κατοικίδιά τους. Ο Χρήστης και ο προβαλλόμενος στην Εφαρμογή επαγγελματίας τον οποίο έχει επιλέξει είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν τους όρους που θα διέπουν την μεταξύ τους συμφωνία και κάθε τέτοια διαπραγμάτευση λαμβάνει χώρα εκτός της Εφαρμογής και χωρίς καμία ανάμειξη της Click to Vet.

Ως εκ τούτου, αναγνωρίζετε ότι οποιαδήποτε σχετική συμφωνία δε δεσμεύει με οποιοδήποτε τρόπο την Click to Vet, η οποία σε καμία περίπτωση δεν προτείνει, συμβουλεύει, μεσολαβεί και δεν καθίσταται συμβαλλόμενο μέρος ούτε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν αξιώσεις εξαιτίας οποιασδήποτε διαφοράς, πράξης ή παράλειψης σε σχέση με την σύναψη, την εγκυρότητα ή την εκτέλεση οποιασδήποτε συμφωνίας που σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με με την παροχή προϊόντων ή υπηρεσιών από τους προβαλλόμενους στην Εφαρμογή επαγγελματίες.

Επιπρόσθετα, παρότι καταβάλλουμε κάθε εύλογη προσπάθεια ώστε να εγγυηθούμε την ποιότητα, πληρότητα και ακρίβεια των πληροφοριών αναφορικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προβάλλονται στην Εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένου τυχόν φωτογραφικού υλικού, κατανοείτε και αποδέχεστε ότι αυτό δεν καθίσταται πάντοτε δυνατόν.

Η Click to Vet - στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το νόμο - δεν είναι υποχρεωμένη να διερευνήσει την πληρότητα, καταλληλότητα και εγκυρότητα του διαφημιζόμενου υλικού και δεν εγγυάται την απουσία τυχόν παραλείψεων, ψευδών ή/και παραπλανητικών στοιχείων εκ μέρους των προβαλλόμενων επαγγελματιών. Oποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με το προβαλλόμενο στην Εφαρμογή διαφημιστικό υλικό βαρύνει αποκλειστικά τον προβαλλόμενο επαγγελματία ή/και τους δημιουργούς του εν λόγω υλικού.

Σε καμία περίπτωση η προβολή ενός επαγγελματία στην Εφαρμογή δε συνιστά εκ μέρους μας προτροπή, συμβουλή ή μεσολάβηση προς τους Χρήστες για σύναψη σύμβασης και οι Χρήστες ενεργούν πάντοτε με αποκλειστικά δική τους πρωτοβουλία. Η Click to Vet δεν ενστερνίζεται το περιεχόμενο, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τους προβαλλόμενους επαγγελματίες, ούτε συνδέεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με αυτούς. Σε κάθε περίπτωση και πριν την ολοκλήρωση οποιασδήποτε συμφωνίας με κάποιον επαγγελματία που εντοπίσατε στην Εφαρμογή, σας ενθαρρύνουμε να ζητήσετε από αυτόν κάθε πληροφορία που σας ενδιαφέρει και η οποία θα σας εξασφαλίσει μια ενημερωμένη απόφαση αγοράς.

(β) Ως προς την υπηρεσία Βιντεοκλήσης:

Η Click to Vet διασφαλίζει, με κάθε θεμιτό μέσο και στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ότι οι κτηνίατροι που παρέχουν υπηρεσίες τηλεκτηνιατρικής μέσω της Εφαρμογής είναι κάτοχοι της απαιτούμενης ισχύουσας Βεβαίωσης Συνδρομής Νομίμων Προϋποθέσεων Άσκησης Γεωτεχνικού Επαγγέλματος Κτηνιάτρου. Αντίστοιχα για τους εκπαιδευτές, επιβεβαιώνεται η κατοχή της σχετικής πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο. Πέραν τούτου, ουδεμία ανάμειξη ή επιρροή έχουμε ή μπορούμε να έχουμε ως προς την επιστημοσύνη, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών εκ μέρους των ως άνω επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα, Click to Vet δεν ελέγχει και δεν ευθύνεται για τις πληροφορίες, συμβουλές, γνωματεύσεις και συνταγογραφήσεις που παρέχονται από τους κτηνιάτρους κατά τη διάρκεια μιας Βιντεοκλήσης, ούτε για την ορθή και ακριβή καταγραφή του ιατρικού ιστορικού του ζώου, για το οποίο ο κάθε κτηνίατρος φέρει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη, υπαγόμενος πάντοτε στις οικείες διατάξεις της νομοθεσίας και στους σχετικούς κώδικες δεοντολογίας. Η παρεχόμενη από την Click to Vet υπηρεσία τηλεκτηνιατρικής έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την δια ζώσης επίσκεψη σε εξειδικευμένο κτηνίατρο για κλινική εξέταση, διάγνωση και θεραπεία.

Αντίστοιχα, η Click to Vet δεν ελέγχει τις συμβουλές και τις πρακτικές που υποδεικνύονται από τους εκπαιδευτές, τις εκπαιδευτικές μεθόδους που αυτοί χρησιμοποιούν, το επίπεδο της εκπαίδευσης ή τα αποτελέσματα αυτής.

Η Click to Vet δεν ευθύνεται για την τέλεση τυχόν ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων ή/και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά των κτηνιάτρων και εκπαιδευτών που παρέχουν τις Βιντεοκλήσεις. Επισημαίνεται, επίσης, ότι η Click to Vet δεν αποτελεί φορέα προς τον οποίο υποβάλλονται και γίνονται αντικείμενο επεξεργασίας καταγγελίες για την τέλεση ποινικών ή πειθαρχικών αδικημάτων ή/και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά εκ μέρους κάποιου επαγγελματία. Κάθε καταγγελία σχετική με τα θέματα αυτά υποβάλλεται με ευθύνη και με επιμέλεια του ιδιοκτήτη ζώου στις αρμόδιες Αρχές ή/και στους αρμόδιους φορείς, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Νόμο.

(γ) Στο μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο βαθμό, η Click to Vet αποποιείται και αρνείται ρητά κάθε ευθύνη της αναφορικά με:

● κάθε παράβαση εκ μέρους των κτηνιάτρων, εκπαιδευτών και προβαλλόμενων στην Εφαρμογή επαγγελματιών οποιασδήποτε ισχύουσας νομοθεσίας ή/και κώδικα επαγγελματικής δεοντολογίας,
● κάθε τραυματισμό, βλάβη, επιδείνωση της υγείας ή θάνατο ζώου που συνδέεται με οποιοδήποτε τρόπο, άμεσα ή έμμεσα, με τη λειτουργία της Εφαρμογής, το περιεχόμενο αυτής ή με τις παρεχόμενες στην Εφαρμογή υπηρεσίες,
● κάθε ζημία, άμεση ή έμμεση, συμπεριλαμβανομένων των διαφυγόντων κερδών και της απώλειας φήμης των επαγγελματιών/Χρηστών που παρέχουν υπηρεσίες ή προβάλλονται μέσω της Εφαρμογής, στο βαθμό που αυτή δεν οφείλεται δόλο ή βαριά αμέλεια της Click to Vet,
● κάθε ζημία, βλάβη, φθορά ιδιοκτησίας, απώλεια ή διαρροή δεδομένων, διαρροή κωδικών πρόσβασης, απώλεια εμπιστευτικών πληροφοριών ή προσβολή του απορρήτου επικοινωνίας, που με οποιονδήποτε τρόπο συνδέονται με τη χρήση της Ιστοσελίδας ή της Εφαρμογής, στο βαθμό που τα ανωτέρω δεν μπορούν να αποδοθούν σε δόλο ή βαριά αμέλεια της Click to Vet,
● κάθε ζημία, βλάβη, φθορά ιδιοκτησίας, απώλεια ή διαρροή δεδομένων, διαρροή κωδικών πρόσβασης, απώλεια εμπιστευτικών πληροφοριών ή προσβολή του απορρήτου επικοινωνίας, που απορρέουν ή συνδέονται με την πρόσβαση του Χρήστη σε ιστοτόπους ή μέσα κοινωνικής δικτύωσης τρίτων μερών στα οποία ανακατευθύνει η Εφαρμογή μέσω σχετικών υπερσυνδέσμων,
● κάθε προσβολή δικαιωμάτων διανοητικής ιδιοκτησίας που είναι ενσωματωμένα στην Εφαρμογή, από οποιονδήποτε Χρήστη της Εφαρμογής ή τρίτον.

 

15. ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ

Οι παρόντες Όροι Χρήσης διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με τους νόμους της Ελλάδας, εξαιρουμένων των διατάξεων περί σύγκρουσης δικαιοδοσιών. Κατά τόπον αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς προκύψει ανάμεσα σε εσάς και την Click to Vet ορίζονται τα καθ’ ύλην αρμόδια Δικαστήρια Αθηνών.

 

16. ΜΕΡΙΚΗ ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ

Σε περίπτωση που οποιαδήποτε διάταξη των παρόντων Όρων Χρήσης κριθεί παράνομη, άκυρη ή ανεφάρμοστη, η διάταξη αυτή θα είναι εκτελεστή στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, και το μη έγκυρο τμήμα αυτής θα θεωρείται ότι δεν συνιστά μέρος των παρόντων Όρων Χρήσης. Ο χαρακτηρισμός αυτός δεν θα επηρεάσει την εγκυρότητα και την εκτελεστότητα των υπόλοιπων διατάξεων του παρόντος.

 

17. ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ OΡΟΙ

Σε περίπτωση κατά την οποία η χρήση οποιασδήποτε υπηρεσίας της Ιστοσελίδας ή της Εφαρμογής ρυθμίζεται από ειδικότερους όρους, οι όροι αυτοί θεωρούνται ως ένα ενιαίο σύνολο με τους παρόντες Όρους Χρήσης. Σε περίπτωση όμως σύγκρουσης, υπερισχύουν οι ειδικότεροι όροι χρήσης κάθε υπηρεσίας.

 

18. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για κάθε απορία ή διευκρίνιση σχετική με τους παρόντες Όρους Χρήσης ή την Ιστοσελίδα, οι Χρήστες μπορούν να απευθύνονται στο info@clicktovet.gr.

TOP